Tomiño creará un espazo público arredor da igrexa de Amorín, con zonas de paseo e xogo, e máis seguridade para a veciñanza A superficie total das obras supera os 2.400 m2 e o orzamento de licitación rolda os 180.000 euros

Seguindo na liña de recuperación de espazos públicos nos núcleos de poboación, para disfrute dos cidadáns, o Concello de Tomiño, emprenderá a remodelación da contorna da Igrexa parroquial de San Xoán de Amorín.

Infografía nº2 de como quedaría o espazo acondicionado.

Este espazo público anexo ao adro, alberga na actualidade un palco de música e un cruceiro, e atópase pavimentado con aglomerado asfáltico, usándose como aparcamento, sen ofrecer seguridade suficiente para a veciñanza.

Neste espazo hai ademais, nove plátanos de gran porte; árbores que xunto coa igrexa, o cruceiro e o palco, cualifican a contorna.

O obxectivo da intervención é, coma xa sucedera no casco urbano de Tomiño (O Seixo), xerar un ámbito espacialmente atractivo, que invite á xente a utilizalo dun xeito seguro e accesible, potenciando así as actividades lúdicas e sociais,  e ao mesmo tempo, poñer en valor a arquitectura e o espazo público. A superficie total das obras alcanza uns 2400 m2 e o orzamento de licitación rolda os cento oitenta mil euros.

Segundo explicou a alcaldesa durante a presentación aos veciños e veciñas da parroquia, celebrada hai uns días, a intervención busca “favorecer o uso peonil seguro e o fluxo de persoas, creando un espazo accesible, simplificando cotas, e mellorando as súas posibilidades de uso e mobilidade”.

Trátase de protexer o lugar existente diante do adro da igrexa (onde se atopan o cruceiro e o palco) do tráfico de vehículos, xerando un espazo de estancia e poñendo en valor o eixo entre o cruceiro e a igrexa. Este novo espazo converterase nunha alameda, con pavimentos brandos, de xabre compactado. Por último, procederase á colocación de xogos infantís.

O proxecto contempla variar as cotas da beirarrúa diante do muro de peche da igrexa; un muro de pedra labrado na súa fronte, e que está parcialmente soterrado pola beirarrúa actual, poñendo todo o ámbito á mesma cota e en plataforma única, e favorecendo así a accesibilidade universal. Por iso demoleranse ademais as escalinatas de acceso ao torreiro e construirase no seu lugar unha rampla.

O resultado das obras será “un espazo público contemporáneo, máis humanizado, no que prime o uso peonil, e que poña en valor a arquitectura e o propio lugar”, adiantou a rexedora local. “Incorpórase unha iluminación especifica pensada para este ámbito, e tamén un novo mobiliario urbano, bancos e papeleiras”, informou.

 

 

 



X